fredag 18 juni 2010

Tjuvlyssnat inför helgen!

Jag brukar inte tjuvlyssna, men den här dialogen kunde jag inte undgå. Jag satt på ett fik i väntan på en väninna. Herrarna satt vid bordet intill, jag hade ingen iPod med, ej heller mobilens hörlurar, så jag kunde inte undgå att höra vad de pratade om.

-Det blir tufft till helgen! sa den äldre herren.
-Varför då? frågade den yngre.
-Ja men, du vet, bröllopet. Hon ska ju gifta sig, den där prinsessan! Och det samtidigt som det är fotbolls-VM!
-Ja, just ja!
-Hur kan man bestämma att ha ett bröllop under VM? Då är man inte riktigt klok! Och frugan ska bjuda in lite kärringar, de ska äta smörgåstårta och dricka rosa bubbelvatten. Hela huset blir ju fullt av kackel!
-Du kan ju komma hem till mig en stund innan jag ska iväg! kontrade den yngre.
-Vart ska du då? frågade den äldre nyfiket.
-Jag ska "leda fläsk!"
-Hm, hur menar du?
-Jag ska ju på dans, pardans! Kärringarna är ju så feta!

Där kom min väninna och jag avbröt lyssnandet, jag vet inte vad herrarna beslutade sig för. Jag kunde dock konstatera att det kommer att bli en hejdundrande krock framför TV:n imorgon eftermiddag!

En stor del av svenska folket kommer att dricka bubbelvatten, titta på bröllopet, kolla in kläder och kändisar framför TV:n. Kanske släppa en och annan tår?

En annan del av folket kommer att sitta med fotbollskläder kanske, dricka öl, käka chips och skrika hejaramsor framför TV:n. Kanske släppa en och annan tår även där?

Och jag då? Jag kommer förmodligen att vara på golfbanan, leta svingen, bollar och golfhålen. Kanske släppa en och annan tår även jag? Men jag kanske tittar på TV senare på kvällen, för att se när Daniel bjuder upp till dans med sin drottning för dagen! Han behöver inte "leda fläsk"- Victoria följer nog honom galant ändå, lätt som en fjäder.

Lycka till alla fotbollsspelare och alla som gifter sig imorgon. Det blir en ny dag på söndag!

2 kommentarer:

  1. Jag önska jag kunde njut av båda också, men vi har inte lyxen att ha två kanaler som visar både fotboll och bröllopet... Vi har bara bröllopet på 4:an :P
    Dennis the oxsimpa hälsar :P
    puss!

    SvaraRadera
  2. Hälsa tillbaka, lek kung och drottning för en dag!

    SvaraRadera