torsdag 24 juni 2010

Glad midsommar!

Midsommarhelgen har alltid varit något speciellt! Jag har firat många midsommaraftnar tillsammans med släkt och/eller vänner. God mat, sångarglädje, midsommarstång och givetvis ringlekar, "Små grodorna" och "Jungfru, jungfru...". Klädseln har varierat, det har varit sommarkläder, regnkläder, folkdräkt eller som nu, i golfkläder.

För imorgon, på självaste midsommarafton, går den årliga midsommartävlingen av stapeln, en tävling tillsammans med några av våra vänner. Den enda skillnaden i år är att det ligger på DAGTID! Första året någonsin!

Tidigare har vi alltid inväntat solnedgången och börjat spela när solskivan tippat ner bakom horisonten. Det har blivit spännande nätter, med spännande golfslag och en alldeles ljuvlig soluppgång ett par timmar senare. Och en enorm gemenskap för alla var tvungna att stå bakom varandra hela tiden för att kolla var bollen tog vägen när man slog. Vissa nätter var man till och med tvungen att leta efter bollarna genom att följa spåren där de landat och rullat vidare genom daggen fram mot hålen. Riktigt detektivjobb ibland!

Men i år går tävlingen alltså på dagtid! Lite sorgligt, men det är bara att inse. Åldern tar kanske ut sin rätt, dels ser man inte så bra i mörker längre och sen känns sängen extra skön när man passerat ålderstrappans mitt! Men det blir ju midsommar i alla fall! Man får väl gå upp extra tidigt för att se soluppgången??

Så ta nu vara på den stundande helgen och njut av fägringen runt om i landet! Det blir inte sommar-vackrare än det är nu!

Glad midsommar till er alla!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar