söndag 12 september 2010

Dags att rösta!

Barnen såg med stor förväntan fram emot dagen då de skulle få följa sin mamma när hon skulle gå och rösta. Det var riksdagval för några år sedan och som vanligt både skrevs och pratades det mycket runt om i staden kring det kommande valet.

Valdagsmorgonen vaknade barnen extra tidigt, åt villigt sin frukost, klädde på sig utan knot och stod tidigt färdiga i hallen innan mamma ens var långt ifrån klar. Hon var lite förvånad att intresset var så stort men kände sig samtidigt stolt och nöjd över barnens stora engagemang och deras lust att följa henne när hon skulle rösta. Tidigt skulle de få inblick i samhälleliga frågor och händelser, hon kände att hon gjorde både barnen och samhället en tjänst. De skulle trots allt själva rösta några år senare.

Väl framme i röstningslokalen avtog dock intresset för evenemanget rätt snabbt hos barnen. De förväntansfulla blickarna ersattes med andra blickar och suckarna från barnen hördes högt och tydligt i kön till valbåsen. Till sist kunde inte mamma låta bli att fråga varför intresset falnat så snabbt.
-Varför gillar ni inte det här? Ni ville ju följa med mig och rösta!
-Men mamma, vi trodde att vi skulle få åka till Rusta!!!!

Språkförbistringar, missförstånd och oklarheter kan ibland sätta käppar i hjulen, helt oväntat ibland. Nu vet jag att mamman kunde rösta färdigt, att barnen så småningom kom till Rusta och att ett av dem ska rösta för första gången i sitt liv om några dagar. Och att barnen har växt upp till goda medborgare som ser fram emot framtiden. Härligt! Bra jobbat Mia!

(Mia har gett tillstånd att jag får publicera detta. Tack!)

2 kommentarer:

  1. Tack, för en kul och gullig ”story” .
    B-O

    SvaraRadera
  2. Tack anonym, gissar att det är från ägaren själv??? Kram!

    SvaraRadera