söndag 18 juli 2010

Livets vatten (nr 1)

Årets vinter var ovanligt snörik och kall! Vi skottade snö, klädde oss i tjocka vinterkläder och halkade runt på vatten som frusit till is! Anledningen till den hårda vintern var El Nino, sa man.

Nu läser jag i dagens lokaltidning (UNT) att första halvåret i år varit rekordvarmt! Vi svettas i skuggan och alla längtar efter vatten för svalka och törstsläckare. Anledningen till värmen sägs återigen vara El Nino enligt en sammanställning gjord av NCDC i USA.

Jag har dock redan glömt den långa vintern, snöspaden och isen. Jag njuter mest av sommardagen här och nu! Och vi är många som flockas kring vatten, vid havet, vid sjöar, runt dammar och bassänger. Vi söker upp det vatten vi i vintras skottade bort. Och vi bär med oss vatten i flaskor för att njuta än mer.

Så nästa gång du pustar över dåligt väder eller över El Nino - "den lilla pojken", han kanske gör det för vår skull? För vad gjorde vi utan vatten? Tänk på det!

Var rädd om vårt gemensamma vatten, en förutsättning för liv! Och då gör det kanske inget att det ibland kommer ner som regn eller snö? Men skönast är väl ändå vattnet i fontänen i sommarkvällsljus!?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar