lördag 1 maj 2010

Sista april i Uppsala

Startade sista april med golffrukost till skillnad från alla andra Uppsalabor som startade dagen med champagne och jordgubbar och senare sill-lunch med snaps och ännu mera champagne.

Golfbanan lockade i år mer än årets forsränning i Fyrisån eller rusningen nerför Carolinabacken med studentmössan på. Visste ni förresten att studentmössan uppfanns i Uppsala år 1843? Men visst kliade det i festcentrum, så vi kunde ändå inte låta bli att promenera genom Ekonomikumparken och fortsätta in till city längs ån när vi kom hem på eftermiddagen.

Feststämningen var fortfarande på topp trots att festen börjat redan vid 8-tiden, en del startade till och med redan kvällen innan. Här och där hade dock några alltför festglada redan gjort "patron ur" och sov sött på gator och torg. Eller så hade man vandrat hem i trasiga kläder och med leriga skor, lämnat sina festrester i form av glasflaskor, ölburkar och pizzakartonger kvar på stan som alltmer liknade en horisontell sophög än ett vårlikt Uppsala.

Alla var dock glada (ok, nästan alla då) och firade att våren äntligen är här! Och visst känns det i kroppen, äntligen slipper man snöspaden, dubbdäcken och kläder i tredubbla lager.

Idag, den första maj, blir det intåg i sommarhagen, enligt en tradition som en av våra kära kompisar lärt oss, helst med musik till. Då blir det picnic och solnjutning ute bland vit- och blåsippor. Intåget i sommarhagen blir dock för en del andra att istället städa upp bland vita pizzakartonger och blåa ölburkar. Och utan musiken som tystnat efter gårdagens larm.

By the way, kan man ha sin picnic på golfbanan??

4 kommentarer:

  1. Hej Lisa! Vad kul att du bloggar. Nu ser jag fotot också. Ska fortsätta att kolla in sidan nu när jag vet var "du är" /Marga

    SvaraRadera
  2. Tack Marga, mina foton var inte lika roliga. Ibland vill man inte se vad kameraögat ser...

    SvaraRadera
  3. Åsa B Lmaj 04, 2010

    Du är helt underbar...vilka krönikor! Mycket skojigt för en utsocknes att få uppleva forsränningen nästan i verkligheten. Jag får nog gradera upp min blogg... Åsa

    SvaraRadera
  4. Tack Åsa!

    Tänkte att det kan vara kul att verkligen få se ekipagen i forsränningen, det är svårt även om man bor i stan för åskådarplatserna är få!

    SvaraRadera