måndag 3 januari 2011

Nyårstankar...

Nyårsdagen, första dagen på det nya året, inleds ofta i ett ganska lugnt tempo. De flesta sover rätt länge, skrotar runt i sin pyjamas, slötittar på TV (backhoppning eller liknande) eller tar en stilla promenad för att få röra på sig lite. En och annan pizza slinker tydligen ner enligt lokaltidningen. Nyårsdagen ska eventuellt byta namn till Pizzadagen, säger ryktena. Månne kockarna ha gjort sitt kvällen innan, kylskåpen gapar tomma och magen skriker efter mat?

Vi var två i familjen som tog en stilla stadspromenad. Vi förundrades över lugnet som härskade över staden men även över de lämningar som låg kvar efter nyårsnattens rus. Raketpinnar förstås och olika avfyrningsramper, en del kanske efter tips på Flashbackforum?

Tomma sprit- och ölflaskor och kapsyler vittnade om en våt natt. Vid Slottet sågs spår efter otaliga skor, smala pumps och enstaka vurpor i backen.
På en gata, nära Fågelsångens café, stod en bil med bilnycklarna hängande i låset, det var bara att låsa upp och starta bilen för den som ville. Undrar vad som fick den föraren på andra tankar? Hastigt uppkommet behov av kanelbullar kanske?

Hoppas att bilen stod kvar när föraren äntligen kom på att han/hon skulle köra iväg. Och hoppas att staden hinner återhämta sig innan nästa stora evenemang inträffar, sista april.

Tills dess - njut av att det blir ljusare, av skidspåren som ligger och väntar runt hörnet och att vi återigen har fått börja ett nytt år!

God fortsättning!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar