lördag 18 december 2010

Tomtemössa?

Julhelgen närmar sig med stormsteg!
Alla rusar runt, pyntar, handlar, städar, fejar och förbereder inför den kommande storhelgen! Man letar efter de julsaker man nyss städat undan, och undrar hur det kommer sig att det alltid är någon sak som försvunnit sen sist.

Nu var det tomtekläderna och tomtemössorna vi behövde leta fram, grannarna ville låna och visste att vi hade både det ena och det andra efter tidigare tomteaktiviteter. Vi hittade våra adventssaker, julgransbelysningen, alla möjliga tomtar och gammalt julpyssel från barnens skoltid, men ingen tomtedräkt och inga tomtemössor.

Så, efter diverse letande, kom vi till sist på att tomtedräkten, den sprack på självaste julaftonen förra året inför alla barns förtvivlan. Tomten hade visst ätit för mycket julgröt.... Så dräkten den låg nu säkert på någon sopstation om den inte redan hade blivit bränsle för fjärrvärmen?

Men mössorna då? Inget spår efter dem, för när julafton gått så känns de snabbt inaktuella. Hamnar i någons gömma, barnens garderober eller en blivande jullåda för resten som tas ner vid Tjugondag Knut. Och när den dagen kommer är mössorna väck! Resultat av mössjakten - noll!

Vi får nog använda oss av tomtemössan som sitter på tornet på Flustret istället? Där är det många som är yra både i och under mössan!!! God Jul!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar