torsdag 25 november 2010

Ett liv i handfatet??

I 15 år och lite mer därtill, har vi bott i huset. Ett hus som renoverades vid inflyttningen 1995 men som nu börjar bli skamfilat igen. Dags att renovera? Eller dags att flytta?

Huset har genomlevt två familjer, den första med ett barn och nu vi med två barn. Huset har ändrat skepnad genom åren, det syns tydliga märken efter barngrindar, barnlås och tapetrivande juniorer. Likväl kan ses tecken på Muminfamiljens flygfärder mot hallväggen, märken och hål efter hammarslag i golvet då Tarzan skulle pulvriseras, knivars skrapmärken på dörrar och skrapade hörn efter trehjulingens framfart. Handfaten som en gång var nya har nu märken efter stentvätt och tappade parfymflaskor. Dofterna har också ändrats, från babylukter via jord- och lerdofter, blöta regnkläder, till eau de cologne och rakvatten. Ljuden/musiken från Mora Träsk till hårdrock! Så fort tiden gått!

Synliga spår, sinnesbilder, doftminnen och känslostormar! Åh, vad härligt att minnas! Åh, vad sorgligt att det snart kanske är dags för nya familjer i huset? Nya märken, nya dofter och nya minnen vikta för andra? Men jag njuter än så länge.... Och tänk vad ett handfat kan berätta! Det här är inte vårt dock, som tur är...

2 kommentarer:

  1. hahaha! kul film :P stackars handfat dock, tur att vi inte ligger i farozonen än.

    SvaraRadera